Spelregels Amerikaans Hartenjagen (Hearts)

Hartenjagen is er in twee varianten: Amerikaans en Nederlands. Hieronder vind je de spelregels van Amerikaans hartenjagen (Hearts).

Introductie

Hearts is Amerikaans hartenjagen en wordt ook wel Black Lady genoemd. Het verschil met nederlandse hartenjagen is dat er wordt gespeeld met alle 52 kaarten uit een spel.

Start van het spel

Elke speler krijgt 13 kaarten, nadat je je kaarten gezien hebt, geef je 3 kaarten dicht door aan een andere speler. Je moet de kaarten eerst doorgeven voordat je in de gegeven kaarten kijkt. Het doorgeven gaat achtereenvolgens aan de speler links, rechts en tegenover je. Dit gaat door bij het begin van elke ronde totdat het spel stopt.

Slagen

De speler met de 2 klaveren begint het spel. Je moet kleur bekennen als je kunt. Als dit niet mogelijk is, mag je een willekeurige andere kaart spelen.
Er is een uitzondering: in de eerste slag mag je geen harten of schoppenvrouw spelen als je geen klaver hebt. Je mag pas met harten uitkomen nadat die een keer gespeeld zijn. Je mag wel met de schoppenvrouw beginnen.
De hoogste kaart van de gespeelde kleur wint de slag (er zijn geen troeven in dit spel). De winnaar van een slag krijgt alle kaarten en moet de volgende slag beginnen.

Na 13 slagen is een ronde gespeeld en worden de punten van elke speler genoteerd. De schoppenvrouw zijn 13 strafpunten waard en alle harten zijn 1 strafpunt waard.
Als een speler alle harten heeft én de schoppenvrouw dan krijgen alle tegenstanders 26 punten erbij. Dit wordt ook wel Shooting the Moon genoemd.

Einde van het spel

Je speelt door totdat een speler 100 punten heeft gehaald (en je gaat dus niet terug). De speler met de minste aantal punten wint het spel.