Amerikaans Hartenjagen (Hearts)

Speel online Amerikaans Hartenjagen / Hearts. Weet je niet hoe je het spel speelt, lees dan de spelregels van Amerikaans Hartenjagen.

Amerikaans Hartenjagen (ook wel Hearts genoemd) is een kaartspel dat in de jaren 1880 is ontstaan (zie de geschiedenis) en lijkt op schoppenjagen en bridgen. Zie ook de pagina verschil met Schoppenjagen.

Er zijn veel varianten van Amerikaans Hartenjagen in omloop zie de pagina met varianten van Hearts.

Spelregels in het kort

Amerikaans hartenjagen (Hearts) maakt gebruik van alle 52 kaarten uit een spel. Iedere speler krijgt 13 kaarten, waarvan er 3 worden doorgegeven nadat je de kaarten hebt gezien (1 aan de speler links, 1 aan de speler rechts en 1 aan de speler tegenover je). De speler met klaver twee mag beginnen. Je moet kleur bekennen en als je dat niet kunt, mag je een andere kleur spelen. In de eerste slag mag er geen harten of schoppenvrouw worden gespeeld en er mag pas met harten worden uitgekomen nadat die een keer zijn gespeeld. Je mag wel met Schoppenvrouw uitkomen.
De hoogste kaart van de uitgekomen kleur wint de slag en er zijn geen troeven in dit spel. De winnaar van de slag krijgt alle kaarten en mag de volgende slag beginnen. Na 13 slagen is een ronde gespeeld en worden de punten genoteerd van elke speler. Schoppenvrouw is strafpunten en elke hartenkaart 1 strafpunt. Als 1 speler alle harten heeft en de schoppenvrouw krijgen alle andere speler 26 strafpunten (Shooting te Moon wordt dit genoemd).
Er wordt gespeeldt totdat een speler 100 punten of meer heeft gehaald, de speler met de minste punten heeft het spel gewonnen.

Voor tips hoe je dit spel slim kunt spelen, zie de pagina met speeltips Hearts.