Speeltips Amerikaans Hartenjagen (Hearts)

Speeltips voor Amerikaans Hartenjagen (Hearts)

Klaver 2

Klaver 2 begint het spel. Als je moet uitkomen met de klaver 2 kun je nooit de slag winnen, daarom is het slim om die kaart aan een andere speler te geven bij het beginnen van de slag. Met een andere kaart dan klaver 2 is het wel mogelijk om de eerste slag te winnen, waardoor je een voordeel krijgt omdat je dan de volgende slag mag beginnen.

Klaverenaas

Geef nooit de Klaverenaas door. Het winnen van de eerste slag kan een voordeel opleveren. Het hebben van de klaverenaas garandeert je dat je de tweede slag kunt leiden.

Leid nooit met een Aas

Je weet nooit wanner iemand een hartenkaart speelt of de Schoppenvrouw. Beginnen met een aas levert je gegarandeert de slag op. Aan de andere kant kan dit soms slim zijn als je probeert om alle punten in een slag te halen (Shooting the moon), waardoor al je tegenstanders 26 punten aan hun broek krijgen gesmeerd en jijzelf geen een.

Houd vast aan lage harten

Nadat er met een hartenkaart gespeeld is, kan er met een lage hartenkaart uitgekomen worden voor elke volgende slag, zodat je kunt voorkomen om een slag met 4 harten te winnen.
Hoge harten daarentegen wil je zo snel mogelijk kwijt raken, zodat je geen slag met harten gaat leiden.

Schoppenvrouw doorgeven

Afhankelijk van de kaarten in je hand, kan het slim zijn om de Schoppenvrouw vast te houden. Als je de Schoppenvrouw naar links geeft, bestaat de kans waarin die speler beslist wanneer de Schoppenvrouw gespeeld wordt. Het kan daarentegen wel een goed idee zijn om de Schoppenvrouw naar rechts door te geven als je geen lagere schoppen hebt dan die schoppenvrouw.

Hartenaas houden

Probeer de hartenaas te houden. Het hebben van de hartenaas levert je garandeert tenminste 1 punt op. Het kan daarom dienen om te voorkomen dat iemand voor alle punten gaat of om zelf een shooting the moon te doen.

Geef nooit je laatste klaverkaart weg

Het doorgeven van je laatste klaverkaart is een duidelijk aanwijzing van je strategie voor je tegenstanders. Als de andere spelers weten dat je klaver ongeldig hebt verklaard kunnen ze hun spel aanpassen. Het kan handig zijn om een klaver te spelen bij de eerste slag.

Doorgegeven kaarten

De kaarten die je krijgt kunnen informatie geven over de strategie van de andere spelers. Als b.v. alle drie de kaarten dezelfde kleur hebben, probeert je tegenstander die kleur ongeldig te verklaren. Als de tegenstander lage kaarten doorgeeft kan dat een aanwijzing zijn dat degene voor een shooting the moon (alle punten) gaat.

Leegtes

Als je een leegte kunt creëren door al je kaarten van klaver of ruiten kwijt te raken, moet je dat zeker doen. Wanneer je geen kaarten hebt van klaver of ruiten betekent dit als die kleur wordt gespeeld je je slechtste kaart kun spelen (Azen, heren, vrouwen en harten). Aan de andere kant moet je ook in de gaten houden of andere speler geen leegtes hebben, zodat je niet blijft zitten met een kaart die veel strafpunten kan opleveren.

Tellen

Hoewel het niet perse nodig is om kaarten te tellen, is het wel handig om bij te houden hoeveel van elke kleur er is gespeeld. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt, totdat iemand een leegte onthuld door met een andere kleur te spelen, zal het aantal gespeelde kaarten van welke kleur dan ook deelbaar zijn door 4. Dit is belangrijk om bij te houden om te voorkomen dat je in de leegtes van andere spelers gaat spelen. Als er b.v. 3 ruitenrondes zijn gespeeld en je hebt nog een ruitenkaart in je hand, dan is dat de laatste ruitenkaart. Als je daarmee uitkomt dan kan iedereen je kaarten op je dumpen.
Ook is het handig om te onthouden of de Aas en een Heer van een bepaalde kleur zijn gespeeld, zodat je weet dat de vrouw de hoogste kaart is die nog over is.
Het spreekt voor zich dat het vooral handig is om te onthouden of de schoppenvrouw is gespeeld en welke hartenkaarten. Zodat je weet welke risico's je kunt vermijden.